A novai plébánia hivatalos honlapja

Nagycsütörtökön, az utolsó vacsorán Jézus Urunk az Oltáriszentséget adta nekünk. Ezt a csodálatos eseményt ünnepeljük Úrnapján. A novai egyházközség számára azonban volt még egy fontos vonatkozása ennek a napnak, hiszen pontosan 25 évvel ezelőtt, 1987. június 10-én, Úrnapján állt szolgálatba Szili Ernő, a novai egyházközösség kántora. Ez alkalomból köszöntötte őt Tóth András plébános úr, valamint a templomba járó hívek közössége Nován és Zalatárnokon, megköszönve eddigi áldozatos munkáját, s kérve kántor úrra a Jó Isten áldását.

Szili László hittanár / www.martinus.hu

További cikk: Horváth László - Szili Ernő kántort köszöntötték a novai hívek /Zalai Hírlap

Képek a Galériában

Igazán meglepve, és nem tagadom meghatódva fogadtam a kedves hívek, egyházközségi képviselők megtisztelő megemlékezését és gratulációját Nován és Zalatárnokon 2012. június 10-én, Úrnapján.

A 25 év alatt akadt sok szép emlék, de akadt fáradtság, fájdalom, s csalódottság is, mely sok lelkierőt, önfeladást igényelt és igényel is.... 

A szolgálatot még szinte gyermekként, budapesti szívbillentyű beültetést (május közepe) követően kezdtem nyolcadik osztály végén, 1987. június 10-én Úrnapján. Elődöm, Tiszai Bözsi néni ugyanis ekkor került kórházba, ahol a nyár folyamán el is halálozott. Ekkor bérmakeresztapám, akkori plébánosunk - aki azóta már szintén eltávozott - Varga István atya kért fel a szolgálatra (előtte közben már helyettesítgettem ősztől fogva), ahol aztán a mai napig maradtam is ... ünnepekkor nem egyszer 5-6 szentmisén, s 10-12 faluban is szolgálva.
Szeretettel és köszönettel emlékszem azokra az évekre, amikor együtt szolgálhattam Varga István atyával, majd Molnár János esperes úrral, Tóth Tibor atyával, s Petrikeresztúron Cseke József atyával, akiktől sok minden szép és jót sikerült tanulnom, s kölcsönös megbecsüléssel segítettük egymás munkáját.

Azt szokták mondani, hogy mindenkitől lehet tanulni valamit - és ez így is van...

Természetesen nagy köszönet illeti jelenlegi plébánosunkat, Tóth András atyát is, aki legnagyobb meglepetésemre megszervezte a vasárnapi köszöntéseket, s természetesen örömmel gondolok a hálás hívekre is.

És hálás köszönet illeti családomat is, akik a biztos hátteret biztosították mindehhez ... mert ahogy szokták mondani, nélkülük valóban nem történhetett volna meg mindez...

A 25 év nagy idő. Bízom benne, hogy a szolgálat mellett sikerült további értékeket is leraknom a közösség asztalára: ezen évek alatt született meg régi népénekeket tartalmazó két gyűjteményem magánkiadásban: a 165 énekes "Énekelj az Úrnak!" és a 600 éneket tartalmazó "Az egyházi év népénekei" - ez utóbbit már ismerik többek között a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, Magyarország és Erdély sok pontján vagy a Felvidéken is....

Még egyszer köszönöm a közösségtől kapott megtiszteltetést! Jó egészséget, kitartást, az Úr áldását kívánom és kérem mindenkire!

Köszönettel,
Szili Ernő

Hungarian Chinese (Traditional) Croatian English French German Italian Slovak Slovenian

BONUM TV

Idöjárás

Felhőkép

Egyes tartalmak megtekintéséhez az Acrobat Reader innét szabadon letölthető!

Keresés


Copyright © 2008-2014. All Rights Reserved.