A novai plébánia hivatalos honlapja

Ma 2024. április 24., szerda, György napja van. Holnap Márk napja lesz.

Az advent szó, a latin „adventus Domini” – „az Úr eljövetele” kifejezésből származik. Maga az adventi időszak négy vasárnapot ölel fel, melyek során megemlékezünk azokról a hosszú évszázadokról, melyek alatt az ószövetségi nép várta a megígért Messiás eljövetelét. Mi is várjuk az Úr Jézus eljövetelét, s azt szeretnénk, hogy a mi szívünkbe is megszülessen Isten egyszülött Fia, a hideg barlangistálló után vegyen szállást a mi meleg szívünkben is, legyen szívünk állandó vendége.

Az adventi vasárnapok sorából kiemelkedik advent harmadik vasárnapja, amely a „Gaudate!” azaz „Örvendjetek!” nevet viseli. E nap advent második felének kezdetét jelzi. Liturgikus színe a rózsaszín, amely az örömet szimbolizálja. Örülünk, hiszen egyre közelebb van Jézus születésének, Megváltónk eljövetelének napja.

A Novai Egyházközségi Képviselőtestület e nap, december 15. délután 17 órai kezdettel szervezte meg Karácsonyt váró adventi hangversenyét. A közel egy órás, lelket melengető program során a novai Göcsej Szíve Dalkör zenei kísérettel előadott adventi népének összeállítását, majd Gubinecz Ákos már Karácsony hangulatát is idéző énekes-citerás előadását hallgathatták meg az érdeklődök. A hangversenyt a gellénházi Orchidea Női Kamarakórus zárta csodálatos, többszólamú műveket is felvonultató műsorával.

Köszönjük a fellépőknek, hogy énekükkel még inkább ráhangoltak minket Karácsony szent ünnepének teljesebb megélésére. Egyházközségünk nevében áldott, boldog Karácsonyt, a betlehemi kisded által hozott szent békesség megélését kívánom a község valamennyi lakójának!

Szili László, egyházközség elnöke

  

 

 

Hungarian Chinese (Traditional) Croatian English French German Italian Slovak Slovenian

BONUM TV

Idöjárás

Felhőkép

Egyes tartalmak megtekintéséhez az Acrobat Reader innét szabadon letölthető!

Keresés


Copyright © 2008-2014. All Rights Reserved.