A novai plébánia hivatalos honlapja

Ma 2024. április 19., péntek, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.

Varga Imre atya gyémántmiséjeNagy jubileumot ünnepelt Zalatárnok. A falu szülötte, Varga Imre atya 2014. június 14-én, szombaton tartotta gyémántmiséjét. A főcelebráns Veres András megyéspüspök volt, aki beszédében felhívta a figyelmet arra: az ember saját erejéből nem, de Isten segítségével hűséges lehet.


Néhány kilométerre a zalai megyeszékhelytől fekszik Zalatárnok. A kicsi falu nevezetessége a templom, amely már a távolból jól látható és megállásra készteti az embert. A település szülötte Varga Imre atya, aki nyugalmazott lelkipásztorként ma is itt él. 1954-ben, éppen hat évtizede szentelték pappá.

A jubileumi gyémántmisére megtelt a templom. A szentmise kezdetén köszöntőkre került sor: a plébánia, a fiatalok és az egyházmegye képviselője is háláját fejezte ki a 60 éves papi szolgálatért, a sok fáradozásért. Imre atya példakép mindannyiunk számára, a hűség példaképe, mondta ünnepi beszédében Veres András. A megyéspüspök utalt rá: szíve mélyén minden ember vágyik rá, hogy hűséges legyen és hozzá is hűségesek legyenek. A mai világunk, a modernitást hangoztatva viszont eltéríti ettől az embereket, legyen szó munkáról vagy az emberi kapcsolatokról. Imre atya a harcos ateizmus évei alatt is kész volt Teremtőjét és az Egyházat hűséggel szolgálni. És mi adott ehhez erőt, tette fel a kérdést a megyéspüspök. A hit Istenben, aki minden nehézégben megsegíti az embert, hogy hűséges legyen hivatásához, az emberekhez. Fontos annak felismerése is, hogy az élet Isten ajándéka. Aki ezzel tisztában van, az képes másoknak ajándékozni önmagát.

A szentmise végén Imre atya gyémántmisés áldásában részesítette a jelenlévőket.

 

Forrás:Szöveg és fotó: Molnár Péter -  „Martinus”

 

valamint

 

ZAOL.hu

Hungarian Chinese (Traditional) Croatian English French German Italian Slovak Slovenian

BONUM TV

Idöjárás

Felhőkép

Egyes tartalmak megtekintéséhez az Acrobat Reader innét szabadon letölthető!

Keresés


Copyright © 2008-2014. All Rights Reserved.