A novai plébánia hivatalos honlapja

 

Novai búcsúTemplomuk védőszentjét, Máriát, mint Nagyboldogasszonyt ünnepelték a novai hívek 2018. augusztus 12-én. Székely János megyéspüspök mutatott be szentmisét az ünnepen, amelyen a templom építésének 240 éves évfordulójáról is megemlékeztek a megjelentek.

 

 

 

Novai búcsúKettős ünnepre gyűltek össze a hívek a novai templomban. Idén 240 éve, hogy 1778-ban  megbízatást adott Szily János, a Szombathelyi Egyházmegye első püspöke Hefele Menyhértnek a novai templom megépítésére, mondta a martinus.hu-nak adott interjújában Kiss György, novai plébániai kormányzó. Egy évvel később pedig Szily megbízta Stefan Dorffmaistert a templom belső kifestésére. A Nagyboldogasszony tiszteletére építtetett templomban a mennyezetfreskók éppúgy, mint a főoltárkép, Mária életéből vett jeleneteket örökítenek meg. A főoltárképen Mária mennybevétele látható. A Szűzanya a mi égi pártfogónk, akihez mindig fordulhatunk, mondta Kiss György. 

 

Novai búcsúSzentbeszédében Székely János megyéspüspök emlékeztetett rá: arra teremtett minket Isten, hogy megtanuljunk szeretni, megtanuljunk életünket odaadni. Ezt ünnepeljük Nagyboldogasszony napján is: mindannyiunk sorsának az Istenben van beteljesedése. Ahogy a Szűzanyát is magához emelte Isten, ugyanígy mindannyiunkat is kitárt karokkal vár. Isten szívében van helye az embernek: mindannyiunkat hazavár magához. És jó lenne ha az ember ebben a távlatban látná az élettét. Felismerné, hogy ennek a nagy történetnek a része az emberi élet. 

Az embernek fel kell ismernie azt is, hogy ajándékba kapta az életét. Az, hogy a világ létezik nem szükségszerű, mert Istennek nem volt szüksége a világra. Nem volt magányos, hiszen az Atya, Fiú, Szentlélek örök szeretetében él. Isten álma valósult meg ezzel a világgal, mondta Székely János, aki arra hívta fel a figyelmet, hogyha tudja az ember magát megajándékozottnak érezni, akkor az életben sok terhet emeletfővel, erős hittel tudna hordozni. (Forrás: martinus.hu)

 

Székely János megyéspüspök szentbeszéde meghallgatható itt.  
A szentbeszéd megtekinthető itt. 

 

Hungarian Chinese (Traditional) Croatian English French German Italian Slovak Slovenian

BONUM TV

Idöjárás

Felhőkép

Egyes tartalmak megtekintéséhez az Acrobat Reader innét szabadon letölthető!

Keresés


Copyright © 2008-2014. All Rights Reserved.