A novai plébánia hivatalos honlapja

„Boldog az a nép, amelyik ünnepelni tud.” mondta nem egy alkalommal Dr. Cseke József atya (1937. november 30. - 2005. április 20.) szeretett híveinek.

József atya 1962-ben történt pappá szentelését követően káplánként Vasváron, Körmenden és Zalaegerszegen, majd 1971-től haláláig Nagylengyelen szolgálta az Urat és híveit. Nagylengyeli plébánosként nevelte és vezette nagylengyeli, bazitai, babosdöbrétei, gombosszegi, iborfiai, kaptafalui, ormándlaki,  gombosszegi, petrikeresztúri és rámi "galambocskáit" mindennapjaikban és zarándoklataikon nem egyszer akár az Örök városba vezető útjukon.

Nova is emlékezetébe zárta az atyát, aki nem egyszer megpihent a plébánián, jó kapcsolatot tartott fenn a novai esperessel és plébánosokkal. Élete utolsó éveiben Petrikeresztúr révén plébániánkkal, azt akkor vezető Tóth Tibor plébánossal és a vele Petrikeresztúron több éven át szolgáló novai kántorral is igen jó, baráti kapcsolatot épített ki.

Tanui lehettünk az emberi gyarlósága ellenére is belőle sugárzó határtalan emberi és lelkipásztori, atyai szeretetnek, humornak,  egyszerűségnek és alázatnak, mellyel hordozta evilági keresztjét, s mely által megmaradt és megmarad az őt ismerők szivében.

Most elérkezett az emlékezés ideje.

Nagylengyel Önkormányzata tisztelettel hívja és várja mindazokat az emlékezni tudókat és akarókat, akik részt kívánnak venni a

2011. április 17-én, vasárnap 16 órakor, a nagylengyeli temetőben Dr. Cseke József plébános úr tiszteletére tartandó megemlékezésen és emlékhely átadáson.

"Legyünk büszkék arra a lelkipásztorra,

aki több mint 30 év szolgálat után a földi életét 6. éve elhagyta!

Örüljünk, hogy lesz egy hely a nagylengyeli temetőben,

ahol gyertyát gyújthatunk, virágot vihetünk!"

Hungarian Chinese (Traditional) Croatian English French German Italian Slovak Slovenian

BONUM TV

Idöjárás

Felhőkép

Egyes tartalmak megtekintéséhez az Acrobat Reader innét szabadon letölthető!

Keresés


Copyright © 2008-2014. All Rights Reserved.