A novai plébánia hivatalos honlapja

A bérmálás nem egy folyamat lezárását jelenti, hanem egy új, tartalmasabb, keresztényibb élet kezdetét – mondta dr. Székely János, a szombathelyi egyházmegye püspöke a Nagyboldogasszony templomban megtartott szentségkiszolgáltatás kapcsán.

 

A göcseji településen idén 12 személy részesült a bérmálás szentségében. Köztük kilenc helybéli, két zalatárnoki és egy mikekarácsonyfai fiatal, akiket Nagy Tamás novai plébános készített fel a szentség befogadására. Dr. Székely János püspök a koronavírus járvány miatt némileg megváltozott szertartási keretek között megtartott ünnepségen több ajánlást is megfogalmazott számukra. Arra kérte őket, hogy törekedjenek a keresztényi életre, és ennek érdekében tegyenek Istennek tetsző fogadalmakat. Az egyházmegye főpásztora emellett a boldog élet reményét, elérésének lehetőségét is kínálta számukra, úgy fogalmazott prédikációjában: a boldogság sosem a tárgyakban, hanem az ember szívében lakozik. A megyéspüspök szerint az ember csak akkor tud boldog lenni, ha tud szeretni, ha tud adni, ha képes másokat szolgálni, ezért olyan emberi tulajdonságokat ajánlott a fiatalok számára követendőnek, mint az önzetlenség és az alázat. Dr. Székely János azt is elmondta: a bérmálással lehetőséget kaptak a fiatalok a boldog életre, de annak beteljesülése elsősorban rajtuk, az ő életükön, valamint a saját értékválasztásukon múlik.

 

Gyuricza Ferenc

Képek

Forrás: www.zaol.hu

Már ez évben kezdetét veheti a község XVIII. század közepén emelt barokkos jellegű templomának felújítása. A Szent Anna nevét viselő szakrális épület tetőszerkezetének cseréjéhez és falszigetelési munkálataihoz 15 millió forinttal járul hozzá a magyar állam.
Ezen összeget a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága révén biztosítja a kormányzat, ám nem a 2020-ban meghirdetett pályázat keretében (amelynek zalai nyerteseiről a közelmúltban részletesen is írtunk), hanem külön elbírálás alapján. Nagy Tamás novai plébános lapunknak elmondta: a templom felújítási munkálataihoz szükséges összeg előteremtésére már korábban is történtek kísérletek, ám ezek vagy nem jártak sikerrel, vagy az elnyert pályázatot – például a szükséges önerő hiánya miatt – vissza kellett mondani. A most elnyert 15 millió forintos támogatásról a közelmúltban kaptak értesítést, ám miután a felújítás érdekében már történtek előkészületek, így legkésőbb a nyár folyamán hozzá is kezdhetnek a munkálatokhoz.
 
 

Bővebben...

Az alábbiakban a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) március 5-én kiadott közleményét olvashatják.

 

A ránk bízottakért érzett felelősségtől vezérelve, figyelembe véve a járványügyi szakemberek véleményét és a Covid-19-járvány harmadik hulláma miatt életbe lépő szigorításokat, Egyházunk sajátosságait szem előtt tartva, korábbi intézkedéseinket megerősítve, visszavonásig az alábbi módon rendelkezünk:

 

 

Bővebben...

További cikkeink...
Hungarian Chinese (Traditional) Croatian English French German Italian Slovak Slovenian

BONUM TV

Idöjárás

Felhőkép

Egyes tartalmak megtekintéséhez az Acrobat Reader innét szabadon letölthető!

Keresés


Copyright © 2008-2014. All Rights Reserved.