A novai plébánia hivatalos honlapja


Alábbiakban közöljük a hit- és erkölcstan oktatásról szóló körlevelet, amely március 3-án, vasárnap minden szentmisén felolvasnak.

Főtisztelendő Paptestvérek, kedves Szülők, Hitoktatók, kedves Testvérek!

2013 szeptemberétől, tekintettel a megváltozott állami törvényekre, új helyzet alakul ki az iskolai hitoktatás terén. A bevezetésre kerülő erkölcstanoktatással egyidejűleg lehetőség nyílik arra, hogy a „hit- és erkölcstan” nevű tantárgy választásával, melyet az előbbi helyett kötelezően választható tárgyként jelöl meg a törvény, órarendi kereten belül részesüljenek a fiatalok megfelelő felekezeti hitoktatásban. Az új tantárgy ez év szeptemberében az általános iskolák első és ötödik évfolyamában kerül bevezetésre. A többi évfolyam tanulói felmenő rendszerben kapcsolódnak majd be, egyelőre azonban a többi osztályokban az eddigi módon kell jelentkezni és az eddigieknek megfelelően folyik a hitoktatás.

Bővebben...

D MAR20120915012

Az 500 éve élt Bakócz Tamás óta Erdő Péter az első magyar főpap, akiről úgy tartják, esélye lehet, hogy pápává válasszák. Erdő kiemelkedő tudós, és egyházi előmenetele már okozott nagy meglepetést, azonban jó kapcsolatai ellenére sem biztos, hogy a Vatikán intrikus közege neki kedvez.

Pillanatok alatt bejárta a hír a világsajtót, hogy Erdő Péter bíboros esélyes jelölt a pápaságra. Az információ forrása az Italian Insider című angol nyelvű olasz lap volt. Az értesülés ellentmondott mindannak, amit mi tudtunk meg Erdő esélyeiről, ezért megkerestük a lap főszerkesztőjét és vatikáni szakíróját, John Phillipset.

Bővebben...

A Szentatya február 11-én bejelentette, hogy lemond péteri szolgálatáról.

XVI. Benedek pápa február 11-én, délelőtt 11 órakor, három szenttéavatási ügyben összehívott konzisztórium során tette közzé a hírt:

Bővebben...

Hungarian Chinese (Traditional) Croatian English French German Italian Slovak Slovenian

BONUM TV

Idöjárás

Felhőkép

Egyes tartalmak megtekintéséhez az Acrobat Reader innét szabadon letölthető!

Keresés


Copyright © 2008-2014. All Rights Reserved.