A novai plébánia hivatalos honlapja

Ma 2024. április 25., csütörtök, Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.

Szombathelyi Egyházmegye – a hozzátartozók nevében is – megrendülten, de az örök életbe vetett hittel tudatja, hogy Rába Imre gellénházi plébános életének 47., áldozópapi szolgálatának 19. évében, a betegek szentségével megerősítve 2012. október 3-án a debreceni kórházban váratlanul elhunyt. Paptestvérünkért az engesztelő koncelebrációs szentmisét 2012. október 11-én, csütörtökön 9.30 órakor mutatjuk be a szombathelyi Székesegyházban. Holttestét a szentmise után 11 órakor a Jáki úti temető papi sírkertjében helyezzük örök nyugalomra.

Rába Imre 1966. március 5-én született Sárváron, 1994. június 16-án szentelték pappá Szombathelyen.

Élete folyamán a következő helyeken hirdette Isten Örömhírét és szolgálta a Szombathelyi Egyházmegye híveit:

  • 1994–1997: káplán, Páka
  • 1997–2006: püspöki titkár, Szombathely
  • 1997–2003: az egyházmegyei kollégium prefektusa
  • 2003–2007: plébános, Nárai
  • 2007–2012: plébános, Gellénháza

„Jó Atyám, Teremtőm, Istenem!/Visszahívtál, s hozzád vágyik lelkem.”

„Adj Uram örök nyugodalmat neki! Requiem aeternam dona ei Domine!

Forrás: www.martinus.hu

Plébániánk adott otthont idén Sarlós Boldogasszony havában a lenti 362 sz. Szent Mihály cserkészcsapat éves nagytáborának. A cserkészcsapat tagjai július 7-én, szombaton délután érkeztek Novára.

A táborban résztvevők a cserkészek tábori életét élve sok hasznos ismerettel, emlékkel gazdagodtak, s a kis csapat a munkában, játékban, kirándulásokban még inkább összekovácsolódott miközben új barátságok is kötődtek.

A csapattól plébániánk 12-én, csütörtökön vett búcsút bízva abban, hogy a fiatalokat még többször vendégül láthatja. Addig is csak egyet tudunk kívánni a csapat tagjainak: "Jó munkát!"

Bővebben...

Böjte Csaba gyermekotthonában jártunk.

„Tanuljatok meg jót tenni: keressétek az igazságot, segítsétek az elnyomottakat, szolgáltassatok igazságot az árvának, és védelmezzétek az özvegyet.” (Iz 1,17).

A kőszegi, a novai, és a szombathely-szőlősi plébánián gyűjtést rendeztünk Böjte Csaba ferences szerzetes alapítványának javára. A hívek adományait az alapítvány által fenntartott szászvárosi gyermekotthonba vittük el.

Bővebben...

Hungarian Chinese (Traditional) Croatian English French German Italian Slovak Slovenian

BONUM TV

Idöjárás

Felhőkép

Egyes tartalmak megtekintéséhez az Acrobat Reader innét szabadon letölthető!

Keresés


Copyright © 2008-2014. All Rights Reserved.