A novai plébánia hivatalos honlapja

Az alábbiakban közreadjuk az Elsőáldozásra és Bérmálásra készülők részére összeállított segédanyagokat, melyek kérdés-válasz formában tartalmazzák a megfelelő tudásszint eléréséhez szükséges anyagot. Megjegyezzük, e tudásanyag elsajítátása nem elegendő, hisz mind az Elsőáldozáshoz, mind a Bérmáláshoz elengedhetetlen hitünk tényleges, gyakorlati megélése, azaz a megfelelő viselkedés, gondolkodásmód elsajátítása és a több éven át tartó rendszeres szentmiselátogatás, mely megalapozza a hívő későbbi hitéletét.

Bővebben...

Az elmúlt években Szentkozmadombja község hagyománytisztelő és –ápoló közössége az önkormányzat vezetésével sorra újíttatja fel a faluban fellelhető útszéli kőkereszteket. Így tették ezt idén is, amikor újjá varázsoltatták adományokra támaszkodva a község 5., Kovácsék háza előtt álló keresztjét. A kereszt hivatalos átadására és megszentelésére 2011. szeptember 17-én, szombaton este került sor.

Bővebben...

A Petrikeresztúri Amatőr Színjátszók előadásában harmadik alkalommal láthatták az érdeklődők Szörényi Levente-Bródy János Boldizsár Miklós Ezredforduló c. drámája alapján írt nagy sikerű rockoperáját, az ’István, a király’-t. A vendégszereplésre a jogtulajdonos Zikkurat Színpadi Ügynökség engedélyével Tófej polgármesterének meghívására került sor 2011. augusztus 13-án 19.30 órai kezdettel a község Szent Család templomának udvarán. Az előadást a házigazda Horváth Zoltán polgármester úr valamint Bognár István plébános úr rövid köszöntő szavait követően Gérczei Mónika, Petrikeresztúr község polgármesterének ünnepi beszéde előzte meg.

Bővebben...

További cikkeink...
Hungarian Chinese (Traditional) Croatian English French German Italian Slovak Slovenian

BONUM TV

Idöjárás

Felhőkép

Egyes tartalmak megtekintéséhez az Acrobat Reader innét szabadon letölthető!

Keresés


Copyright © 2008-2014. All Rights Reserved.