A novai plébánia hivatalos honlapja

Ma 2018. február 25., vasárnap, Géza napja van. Holnap Edina napja lesz.

Zalatárnokon a fél 11 órakor kezdődő ünnepi szentmise végén került sor az idei úrnapi körmenetre. A hagyományoknak megfelelően a novai plébánia területén a nagyszombati feltámadási körmenetet Nován, míg az úrnapi körmenetet Zalatárnokon tartjuk, így mindkettőn részt vesznek a plébánia különböző területeiről érkező hívek.

Szerencsére Zalatárnokon megmaradt a körmenet, illetve a sátrak állításának hagyománya, melyet remélhetőleg még sokáig ápolnak az itt élő hívek és leszármazottaik.

Képösszeállításunk a Galériában

2010. május 23-án, Pünkösd napján került sor a novai hegyi búcsúra. Helyszíne a Nova községtől dél-nyugati irányban, légvonalban alig pár kilométernyire lévő Alsó-hegy, melyről gyönyörű panoráma nyílik egyik oldalon a falura, másik oldalon a Hernyék-Lenti irányába haladó 75. számú főútra és az azt körülvevő erdőségre.

Bővebben...

Szakadó esőben került megtartásra a zalatárnoki szőlőhegyen (Szent György hegyen) a hagyományosan május 3. vasárnapján tartandó hegyi szentmise. 2010. május 16-án, 10.45 órakor kezdődött. A szentmisén a kellemetlen időjárás ellenére több mint félszáz hívő vett részt, vegyesen szőlősgazdák, a faluból fellátogatók illetve távolabbról érkezett hívők, vendégek.

Bővebben...

Hungarian Chinese (Traditional) Croatian English French German Italian Slovak Slovenian

BONUM TV

Idöjárás

Felhőkép

Egyes tartalmak megtekintéséhez az Acrobat Reader innét szabadon letölthető!

Keresés


Copyright © 2008-2014. All Rights Reserved.