A novai plébánia hivatalos honlapja

Létezik egy számunkra igen fontos szentség, amely a keresztény élet forrása és csúcsa is egyben. Növeli bennünk a megszentelő kegyelmet és segítő kegyelmet ad.

Ez az Oltáriszentség (Euchrasztia), amely az Úr Jézus valóságos teste és vére a kenyér és a bor színe alatt. Az Oltáriszentségben a feltámadt Jézus van jelen, istenségével és emberségével, testével és vérével, egészen és osztatlanul, mindkét szín alatt. A szentáldozás egyesít minket Jézussal, növeli bennünk a szeretetet és az istengyermeki életet, erősíti bennünk az Egyházhoz tartozást és az örök élet zálogát adja nekünk. Ahogy az ember testének szüksége van ételre és italra, úgy lelkünknek is szüksége van lelki táplálékra, Oltáriszentségre. „Aki eszi az én testemet és issza az én véremet, azt feltámasztom az utolsó napon” (Jn 6,54)

Bővebben...

Eltelt egy újabb esztendő, s ismét elérkezett a zalatárnoki Szentgyörgyhegy búcsúnapja. Az ünnep most már sajnos hagyományosnak mondható módon nagy esővel érkezett. A hegyi kápolnánál 10.45 órakor kezdődő szentmisén a rossz időjárási viszonyok ellenére is megjelent minden olyan zalatárnoki, illetve szentgyörhegyi szőlősgazda, aki ismeri és fontosnak tartja a szentírási részletet, melyet minden évben hallhatunk a búzaszentelési szertartás során is: „Kérjetek, és adatik nektek.” vagy ahogy az ének mondja: "Ha velünk az Úr áldása, nincs gondunk az aratásra". A hegyi búcsú alkalmával kérjük a hegyi gazdák egész éves munkájára az Úr áldását, hogy ősszel bőséges legyen a szőlőtő termése.

Bővebben...

1947 májusában egy római lap híradása nyomán a szél sebességével terjedt el annak híre, hogy a római Tre Fontane barlangjában megjelent a Szent Szûz Bruno Cornacchiola és három gyermeke elõtt. Megindult az emberek áradata elõbb csak Rómából, majd a világ minden tájáról. Jöttek az emberek és napkeltétõl napnyugtáig imádkoztak a barlang elõtt.

„Tre Fontane” magyarul „három forrás”-t jelent. A hagyomány szerint itt fejezték le Szent Pál apostolt, akinek feje a földre leesve tovább görgött. Ahol feje a földet érintette, ott fakadt a három forrás.

Bővebben...

Hungarian Chinese (Traditional) Croatian English French German Italian Slovak Slovenian

BONUM TV

Idöjárás

Felhőkép

Egyes tartalmak megtekintéséhez az Acrobat Reader innét szabadon letölthető!

Keresés


Copyright © 2008-2014. All Rights Reserved.