A novai plébánia hivatalos honlapja

Kevés olyan vasárnap van egy évben, amikor annyi mindent ünnepelhetnénk, mint azt idén május első vasárnapján, május 1-jén tehettük.

E nap idén Húsvét 2. vasárnapja az Isteni Irgalmasság vasárnapja, mely II. János Pál pápa nevéhez fűződik. A Szentatya a jubileumi szentévben, 2000. április 30-án avatta szentté Boldog Fausztina nővért, s ekkor rendelkezett úgy, hogy Húsvét második vasárnapja az isteni irgalmasság vasárnapja nevet viselje.

Szent Fausztina nővér 1931. február 22-én magán kinyilatkoztatásban, magától az Úr Jézustól kapta a kérést, hogy a Húsvét utáni első vasárnap legyen az Isteni irgalmasság ünnepe. Az irgalmasság vasárnapján visszatekintünk az üdvösségtörténet legnagyobb eseményeire: Jézus szenvedésére, halálára és dicsőséges feltámadására. Ezekben az eseményekben nyilvánult meg a legcsodálatosabb módon Isten irgalmas szeretete irántunk, bűnös emberek iránt. Ezért adunk hálát az irgalmasság vasárnapján.

Bővebben...

Rómában május 1-jén, a délelőtt 10 órakor kezdődő pápai szentmise keretében XVI. Benedek boldoggá avatta elődjét, II. János Pált. A szertartásra érkező zarándokok zsúfolásig megtöltötték a Szent Péter teret és környékét. Magyar zarándokcsoportok is érkeztek a boldoggáavatásra, a bíborosok között jelen volt Erdő Péter is.

Bővebben...

2010. júliusában nagy tervekkel kereste meg az Együtt Sikeres Nováért Egyesület vezetősége a plébánia akkori vezetőjét, plébánosát: Tóth Tibor atyát. A 2010. elején életre hívott egyesület egyik fő célkitűzése a hagyományok ápolása, a település helytörténeti múltjának megőrzése, hagyományainak, természeti értékeinek a megmentése. E célkitűzés megvalósításának fontos lépcsőfoka lenne egy, az Európában is egyedülálló gyümölcsgénbank létrehozása Nován, helyileg az e célra legmegfelelőbbnek tartott elhanyagolt állapotban lévő plébániai kert területén. Az elképzelések szerint a községben található összes alma-, körte- és barackfa oltványát összegyűjtenék, hogy azt megőrizzék az utókornak.

Bővebben...

Hungarian Chinese (Traditional) Croatian English French German Italian Slovak Slovenian

BONUM TV

Idöjárás

Felhőkép

Egyes tartalmak megtekintéséhez az Acrobat Reader innét szabadon letölthető!

Keresés


Copyright © 2008-2014. All Rights Reserved.