A novai plébánia hivatalos honlapja

Húsvét hitünk egyik legnagyobb, legszebb és legfontosabb ünnepe. A 40 napon át tartó nagyböjti időszakkal készülünk fel lelkiekben a Húsvét eljövetelére. Ezt tettük plébániánkon az idei évben is.

Bővebben...

Dr. Cseke József (1937. november 30. - 2005. április 20.)  1962-ben történt pappá szentelését követően káplánként Vasváron, Körmenden és Zalaegerszegen, majd 1971-től haláláig Nagylengyelen szolgálta az Urat és híveit.

Nagylengyeli plébánosként nevelte és vezette nagylengyeli, bazitai, babosdöbrétei, gombosszegi, iborfiai, kaptafalui, ormándlaki,  gombosszegi, petrikeresztúri és rámi "galambocskáit" mindennapjaikban és zarándoklataikon nem egyszer akár az Örök városba vezető útjukon.

Erről a nagy, áldozatos, határtalan türelmet és szeretet igénylő munkásságról emlékezett meg Nagylengyel Önkormányzata és hívei, amikor elhatározták, hogy hat évvel a nagy plébános halálát követően emlékhelyet állítanak Dr. Cseke József plébános úr emlékére a község temetőjében. Az emlékhely a nagy plébános szeretett templomára tekint.

Bővebben...

„Boldog az a nép, amelyik ünnepelni tud.” mondta nem egy alkalommal Dr. Cseke József atya (1937. november 30. - 2005. április 20.) szeretett híveinek.

József atya 1962-ben történt pappá szentelését követően káplánként Vasváron, Körmenden és Zalaegerszegen, majd 1971-től haláláig Nagylengyelen szolgálta az Urat és híveit. Nagylengyeli plébánosként nevelte és vezette nagylengyeli, bazitai, babosdöbrétei, gombosszegi, iborfiai, kaptafalui, ormándlaki,  gombosszegi, petrikeresztúri és rámi "galambocskáit" mindennapjaikban és zarándoklataikon nem egyszer akár az Örök városba vezető útjukon.

Bővebben...

Hungarian Chinese (Traditional) Croatian English French German Italian Slovak Slovenian

BONUM TV

Idöjárás

Felhőkép

Egyes tartalmak megtekintéséhez az Acrobat Reader innét szabadon letölthető!

Keresés


Copyright © 2008-2014. All Rights Reserved.