A novai plébánia hivatalos honlapja

Ma 2024. március 29., péntek, Auguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.

„A karácsonyi hangolódásnak elengedhetetlen részei az adventi gyertyagyújtások, amihez szorgos segítő kezek készítették el a falu koszorúját, és ahogy minden évben, idén is vasárnaponként 16 órakor kis ünnepség keretében gyújtjuk meg a soron következő gyertyát, és természetesen az ezt követő beszélgetés, forralt borozás sem maradhat el.” (részlet: Novai hírmondó 2022. decemberi számából)

 

Ó, jöjj, ó jöjj, Üdvözítő, beteljesült már az idő,

Törd át az ég zárt ajtaját, vár a világ sóvárgva Rád.

 

Megnyílt az ég harmatozva, Megváltónkat, hogy lehozza,

Ég felhői nyíljatok szét, hozva Jákob fejedelmét!

 

Föld virulj ki, völgyön-halmon viruló zöld hadd fakadjon,

Nyílj ki földnek szép virága, Dávid házának Királya!

 

Ó, fényes nap, ó szép csillag! Téged vágyunk mi látni csak,

Kelj fel napunk, fényességed űzze el a sötétséget!

 

Képek a gyújteményben

 

 

Vasárnap jótékonysági adventi koncertet tartottak a római katolikus templomban az adventi gyertyagyújtást követően.

 

A koncert fellépői a gellénházi Szent István-plébánia kórusa, Baki Florentin kántor, Tóth-Tamás László és Nagy Tamás helyi plébános voltak.

 

Az advent a várakozás, az elcsendesedés időszaka, hogy méltóképpen készüljünk fel a karácsony ünnepére. Erről beszélt Nagy Tamás plébános, aki a zenei előadás előtt köszöntötte az egybegyűlteket. Elmondta, hogy nagy öröm, hogy a hangversenyt sikerül megtartani, hisz a zene fontos az ember életében, sok kérdésre választ kaphatunk a zene által.

 

Bővebben...

Lux Vitae, vagyis Életfény címmel tartottak templomi koncertet a közelgő karácsonyi ünnepekre való tekintettel szerdán este a Szent Anna-templomban. A 17 órai szentmisét követően Angyal József, a Norvég Állami Opera korábbi zenei igazgatója mutatta be műsorát.

 

Az összeállításban ünnepre hangoló klasszikus és kortárs művek kaptak helyet, amiket Angyal József gépi kíséret mellett egyedül, de több hangszert megszólaltatva adott elő. A zenész 22 éven keresztül élt Norvégiában, majd 2022-ben, miután onnan végleg hazatért, Zalatárnokon telepedett le. Koncertjét követően Soós Zsolt polgármester nemcsak köszönetet mondott az élményért, de arra is ígéretet tett, hogy a településen lesznek még hasonló kulturális események, amelyek megrendezésében a későbbiekben is számítanak a hangszervirtuóz közreműködésére.

 

 

Forrás: www.zaol.hu

Hungarian Chinese (Traditional) Croatian English French German Italian Slovak Slovenian

BONUM TV

Idöjárás

Felhőkép

Egyes tartalmak megtekintéséhez az Acrobat Reader innét szabadon letölthető!

Keresés


Copyright © 2008-2014. All Rights Reserved.