A novai plébánia hivatalos honlapja

Ma 2024. április 25., csütörtök, Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.

 

Kedves Olvasó!

 

Az elmúlt időszakban többekkel folytatott beszélgetés során kiderült, hogy nem ismert azon ok, mely miatt 2022. június elején, pontosan 35 év novai kántori szolgálatot kellett (ideiglenesen?) feladnom. Való igaz, hogy a hívek tájékoztatásában tudtommal ez nem került publikálásra. Alábbiakban szeretném pótolni.

 

A négy megye munkáját koordináló, civil foglalkozásomban 2019. végétől amúgy is folyamatos heti túlterhelést követően elengedhetetlen hétvégi, éjszakai pihenés az elmúlt hetekben vagy lehetséges, vagy nem…  június ez utóbbival kezdődött…

 

 

Bővebben...

Évközi 2. vasárnap szentmiséjének központi gondolata: "Az egész föld téged imádjon és magasztaljon, Istenünk, nevedet énekkel dicsérje, fölséges Urunk! (Zsolt 65,4)" A Szent János könyvéből vett evangéliumi részlet Jézus első csodáját, a víz borrá változtatását állítja elénk a galileai Kánában. Idén e vasárnap a január 23-ig tartó, keresztények egységéért szóló imahét kezdőnapja.

Nagy Tamás plébámos úr által celebrált szentmisén a közösség vendéget fogadhatott Vigh László országgyűlési képviselő úr személyében.

A szentmise záróénekében békét, szeretet, egyetértést kértünk a családok, a nemzet, az egész világ számára!

 

  

Békét adj szívünknek, békét családunknak, békét nemzetünknek, békét a világnak!

Elérhető honlapunkon is a 2021. május 23-án a novai Alsóhegyen - a 2020. évben pandémiás helyzet miatt elmaradt - hagyományos pünkösdi ünnepi hegyi szentmise. A szentmise erős szélfújásban, eső közepette kezdődött, végére viszont a napsütés is megérkezett.

 

A képsorozat elérhető itt.

 

 

 

További cikkeink...
Hungarian Chinese (Traditional) Croatian English French German Italian Slovak Slovenian

BONUM TV

Idöjárás

Felhőkép

Egyes tartalmak megtekintéséhez az Acrobat Reader innét szabadon letölthető!

Keresés


Copyright © 2008-2014. All Rights Reserved.