A novai plébánia hivatalos honlapja

Ma 2024. április 27., szombat, Zita napja van. Holnap Valéria napja lesz.

Vasárnap jótékonysági adventi koncertet tartottak a római katolikus templomban az adventi gyertyagyújtást követően.

 

A koncert fellépői a gellénházi Szent István-plébánia kórusa, Baki Florentin kántor, Tóth-Tamás László és Nagy Tamás helyi plébános voltak.

 

Az advent a várakozás, az elcsendesedés időszaka, hogy méltóképpen készüljünk fel a karácsony ünnepére. Erről beszélt Nagy Tamás plébános, aki a zenei előadás előtt köszöntötte az egybegyűlteket. Elmondta, hogy nagy öröm, hogy a hangversenyt sikerül megtartani, hisz a zene fontos az ember életében, sok kérdésre választ kaphatunk a zene által.

 

 

 

A koncerten először egy 17. századból német adventi korál csendült fel, majd Szalay Cecília szavalta el Sajgó Szabolcs Karácsony című versét. Ezután Baki Florentin kántor orgonajátéka következett, aki több szerző műveiből válogatott, felcsendültek például Johann Sebastian Bach és a 19. században élt francia zeneszerző, Saint-Saëns orgonára írt dallamai is. Tóth Tamás László Bach C-dúr prelúdiumát játszotta, majd a gellénházi kórus következett. Előadásukban hallhatott a közönség egyházi népéneket, szerepelt a repertoárban a Szeretethimnusz (Szent Pál apostol első levele a korintusiakhoz) egy francia feldolgozása, Marco Frisina, a pápák zeneszerzőjének egyik műve latinul, egy dél-amerikai ének Farkas Ferenc feldolgozásában, majd egy erdélyi karácsonyi éneket következett. A kórust Nagy Tamás plébános kísérte orgonán és végül a koncertet a plébános orgonajátéka zárta, három művet is hallhatott tőle a közönség.

 

A jótékonysági hangversenyen befolyt adományt a zalatárnoki templom felújítására ajánlották fel.

 

Forrás: www.zaol.hu

További képek a gyűjteményben

Hungarian Chinese (Traditional) Croatian English French German Italian Slovak Slovenian

BONUM TV

Idöjárás

Felhőkép

Egyes tartalmak megtekintéséhez az Acrobat Reader innét szabadon letölthető!

Keresés


Copyright © 2008-2014. All Rights Reserved.