A novai plébánia hivatalos honlapja

Ma 2024. április 27., szombat, Zita napja van. Holnap Valéria napja lesz.

Nován, a Karácsonyi ünnepi szentmise végén, a heti hirdetéseket kis rögtönzött ünnepség előzte meg. Nagy Tamás atya elmondása szerint arra ébredt, hogy a Jézuska három dobozt hagyott nála. Ezek közül az elsőben egy bekeretezett levél, mely tartalmát az oltártól fel is olvasta, majd felkérte a címzettet, hogy az ünnepélyes átadáshoz jöjjön ki az oltárhoz. Tamás atya, és az egyházközség elnöke, Varga Jenőné köszönetét fejezte ki Szili Ernőnek az elmúlt 35 év során végzett kántori szolgálatáért. Szili Ernő rövid beszéd keretében köszönte meg a megtiszteltetést. Ezt követően került sor a második doboz tartalmának, egy ajándékkosárnak az átadására Szili Ernőné részére, aki sok évtizedes, sokrétű munkáját fejezte be szintén 2022. júniusában. A harmadik átadásra, és köszönetmondásra sajnálatos módon betegség miatt csak néhány nappal később kerülhetett sor a tanácsadó testületi tagságból szintén nyáron távozó Frühwirth Béla részére. Zárásként Baki Florentin orgonakíséretével felcsendült az "Áldjon meg titeket Szent Atyaúristen..." ének.  

 

 

 

„Kedves Testvérek! Ebben az évben már több meglepetés is ért, és ez a mai is egy meglepetés, melyre nem számítottam. El kell mondanom, hogy két gondolat viaskodik most bennem. Az első szerint ezt nem érdemlem meg. Nem érdemlem meg, mert ez év júniusában, többek által ismertek miatt legnagyobb fájdalmamra cserben kellett hagynom a falut, a plébániát… A civil foglalkozásom jelentette intenzív leterheltség mellett a hétvégi kipihenésre sem volt lehetőség (újra megnyílt a presszó) … a munka intenzitása miatt olyan fordult elő velem, mely még soha: év végére teljesen elfogytam. Szerencsére a júniusi váltás gyorsan, rugalmasan megtörtént, melyet megköszönök Baki Florentinnek, aki orvosi tanulmányai mellett bevállalta, hogy átveszi a stafétát. Ha valaki tudja, én tudom, hogy ezzel párhuzamosan mit is vállalt fel. Köszönetet szeretnék mondani Polgármester Úrnak is, mivel mindezek ellenére továbbra is számoltál velem, és felkértél mind a négy adventi gyertyagyújtáskor való éneklésre, köszönöm szépen!

A másik gondolat, mely alapján tisztelettel elfogadtam…, hogy tudom mit jelent a pápai áldás, milyen módon, több hónap alatt lehet megkapni, … kétszer jártam a Vatikán falai alatt, és mentem el az áldást kibocsátó hivatal kapuja, a Szent Anna kapu előtt, de akkor nem gondolhattam, hogy valamikor én is kapok… Úgy érzem ebben nem csak az én munkám van benne… Gondolok itt a hosszú, 35 év alatt itt szolgáló lelkipásztorokra, akik végezték a lelkipásztori munkát,… én pedig játékommal, énekemmel „riogattam a jó népet”… de talán nem is annyira… Gondolok azokra a hívekre, akik a hosszú évek alatt a templomba jártak, támogattak, … sajnos az évek alatt már sokan eltávoztak…

Örömmel, és tisztelettel vettem át és fogadom el e megtiszteltetést… Mindenkinek nagyon boldog, szent Karácsonyt kívánok! Köszönöm szépen!”

 

  

 

Hungarian Chinese (Traditional) Croatian English French German Italian Slovak Slovenian

BONUM TV

Idöjárás

Felhőkép

Egyes tartalmak megtekintéséhez az Acrobat Reader innét szabadon letölthető!

Keresés


Copyright © 2008-2014. All Rights Reserved.